IZRAEL - LEBEGÉS A BOLDOGSÁGBAN

„Ide el kell menned! A holt tenger az valami csoda! Ha van egy bakancskistád akkor ennek a valahol az első helyek egyikén kell szerepelnie! Nincs máshol a világon ehhez fokható élmény!”

Strandolás ingyen

Eilatnak két partszakasza van

Izraelnek körülbelül egy 11 km es partszakasz jutott a vörös tenger partjából. Ez Egyiptomtól Jordániáig tart, amit Eilat kétfelé választ szét: egy Keleti, ami a város központban található a nagy hotelek alatt, és egy a várostól délire.

          A szebbnél szebb standok között vannak ingyenesek és fizetős is. Az ingyenesek közül kettőt néztünk meg: az egyik napon a Verande Beach-t  egy másikon pedig a Princess Beach-t. Az utóbbi az egyiptomi a határtól alig néhány száz méterre található. Azt hogy megérkeztünk oda, onnan könnyű felismerni, hogy egy óriási kiégett szálloda van a parton. Ezzel szemben található két móló. A déli határ felőli mellett kezdődik egy kisebb korallzátony, ami ingyen látogatható. Ide járnak a helyiek is. Már a mólóról is gyönyörű halakat lehetett látni, de a vízbe merészkedve ezer színben pompázó halak  teljesen testközelből figyelhetők meg. Kék piros sárga… a szivárvány összes színe megtalálható.

Ezen a partszakaszon vannak kijelölt sátorozó és kemping területek, az út és a tenger közötti 20-100 méteres sávban.

Strand:  szabadstrand és fizetős strand

Megközelítés: x kilométerre a várostól x busszal nagyon könnyen ki lehet jutni ide

Árak

Coral Beach – fizetős

A korral Beach egy természetvédelmi terület, Csodálatos tengeri élővilága. Rengeteg gyönyörű halat lehet látni. Aki úgy szeretné érezni magát mintha egy akváriumba úszkálnak, akkor annak mindenképp érdemes ide eljönni.

A korallok körbe vannak kerítve bóják és ezek mellett úszva lehet megcsodálni a korallokat és a halakat. Hosszú stégeken be  lehet menni korallok tenger felőli oldalára és ott kedvünkre úszkálni.   Ha elfáradunk vannak bóják, amikben meg lehet kapaszkodni és pihenni egy kicsit. A víz kristálytiszta.

Belépéskor mindenki kap egy térképet, ami kijelölt fürdőző helyek vannak feltüntetve. Van zuhanyzó meleg vízzel és egy büfé is.

Mivel ez egy természetvédelmi terület ezért folyamatos felügyelet van a tengerparton. A korallokat nem szabad se gyűjteni se magunkkal vinni. Erre nagyon figyelnek és oda is jönnek szólni, ha látják hogy lehajolunk valamiért.

Strand:  köves

Megközelítés: x kilométerre a várostól x busszal nagyon könnyen ki lehetjutni

 Árak:

Timna Park

Hol:

 Busz: 

 Belépő: 

 Közlekedés bent

 Időtartam

Egy másik gyönyörű természetvédelmi terület északra található. Busszal oda lehet jutni, de csak a park bejáratához még így is három kilométert meg kell tennünk. Saját kocsival ez könnyű, de aki busszal érkezik, annak marad a gyaloglás vagy a Stopolás. Érdemes mindenképp egy egész napot rászánni, de aki mindent meg szeretne nézni annak ennyi se lesz elég….